بررسی پروبیوتیک وکاربرد آن در آبزی پروری
مقدمه:
پرورش طیور گوشتی در چند سال اخیر با توجه به نقش و اهمیت خاصی که در تامین پروتئین حیوانی مورد نیاز انسان دارد رشد چشم گیری داشته است ، در صورتی که از پرورش سنتی به صنعتی عظیم تبدیل شده است.
استفاده از آنتی بیوتیک ها بدلیل بوجود آمدن سویه های مقاوم و امکان انتقال این مقاومت به سایر گونه ها به ویژه در سویه های مشترک بین انسان و دام ، ماندگاری بقایای دارویی در فر آورده های دامی مورد استفاده انسان ها و به هم زدن فلور میکروبی دستگاه گوارش ، مشکلات جدیدی در بهداشت عمومی و دامی ایجاد کرده و موجبات نگرانی مصرف کنندگان را فراهم ساخته است. هم اکنون در بعضی از کشور ها استفاده از آنتی بیوتیک در خوراک دام و طیور به شدت محدود شده است.
پروبیوتیک ها ترکیبات مکروبی زنده ای هستند که مستقیما جیره دام و طیور اضافه می شوند و اثر بسیار مطلوبی بر عملکرد و سلامت آنها دارند.استفاده از این ترکیبات در خوراک طیور به صورت بسیار گسترده مورد ارزیابی قرار گرفته است. این میکروارگانیسم ها نه تنها ایجاد بیماری نمی کنند ، بلکه از تکثیر و رشد باکتری های بیماری زا نیز در دستگاه گوارش حیوانات جلوگیری کرده و موجب افزایش میکروفلور مفید در سیستم گوارش طی شوند استفاده از پروبیوتیک ها به صورت تجاری در کشور در حال گسترش می باشد.
- ۰۰/۰۲/۱۵